Η 26η Νοεμβρίου 2019 είναι μια ημερομηνία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη της γειτονικής μας χώρας, της Αλβανίας. Ένας δυνατός σεισμός, ο μεγαλύτερος των τελευταίων σαράντα χρόνων για την χώρα, έγινε η αιτία 51 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, 900 να τραυματιστούν και 10.000 να μείνουν άστεγοι.

Όπως ήδη γνωρίζετε, η ομάδα «από καρδιάς» με τη  δική σας βοήθεια, αφού  ήρθε σε επαφή από την πρώτη στιγμή με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, γρήγορα συγκέντρωσε και έστειλε τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και είδη πρώτης ανάγκης. Πριν λίγες ημέρες λάβαμε ευχαριστήρια επιστολή για όλη την ανθρωπιστική βοήθεια που εστάλη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Απολλωνίας και Φίερι κ.Νικόλαο. Την ευχαριστήρια επιστολή συνόδευε μία εξίσου σημαντική ευχαριστήρια εόρτια κάρτα.

Η ευχαριστήρια επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Απολλωνίας και Φίερι κ.Νικολάου

Μένουμε με συγκίνηση στην φράση του Σεβασμιωτάτου : «Ο γεννημένος Χριστός, ο Εμμανουήλ, μας υπενθυμίζει ότι ο Θεός δεν μας έχει εγκαταλείψει, αλλά ότι είναι μαζί μας». Μπορεί να μας χωρίζουν σύνορα αλλά για μας τους Χριστιανούς η αγάπη έχει πρόσωπο, αυτό του Χριστού μας, κι Εκείνος θα μας ενώνει πάντα με άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Νικόλαο για την ευχαριστήρια επιστολή του, την ομάδα “από καρδιάς” που ανταποκρίθηκε τόσο γρήγορα στο κάλεσμα της αγάπης και όλους όσοι βοήθησαν με κάθε τρόπο και σ’αυτή τη δράση της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής. Ο Θεός να βοηθά εκείνους που δοκιμάζονται και να ευλογεί όσους βοηθούν.