Το 2014 ήταν η τρίτη μας αποστολή στην Ουγκάντα όταν ο π.Εφραίμ Παναούσης μετέφερε στο blog της Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής τις εμπειρίες του και εικόνες από τα “σπάργανα” της Ιεραποστολής μας.Με τη χαρά της εξέλιξης της, βλέποντας όλα όσα έχουμε καταφέρει με τη βοήθεια όλων σας έως σήμερα, με την απέραντη ευγνωμοσύνη μας στο Θεό για όσα μας αξίωσε και μας ευλόγησε να δούμε να γίνονται πραγματικότητα και με τη γλύκα της αναπόλησης εκείνων των πρώτων χρόνων, των πρώτων βημάτων, των δειλών ονείρων σας “ξαναγυρνούμε” όλους μαζί πίσω σε αυτές τις μέρες με τις μικρές ιστορίες του πατρός Εφραίμ από το Λουγκουζί του 2014.

” Αυτές τις ημέρες μας επισκέφθηκε ο π.Ιωσήφ ένας νέος κληρικός από τη Βούμπα, ένα χωριό 30 χιλιόμετρα από τη Ναμουνγκόνα. Μας είπε τη μικρή του ιστορία.Ένα χρόνο κληρικός, ξυλουργός στο επάγγελμα.Του δώσαμε εκκλησιαστικά υφάσματα για την Αγία Τράπεζα, ιερατικά είδη, λιβάνι, Νάμα, μία ιερατική στολή, ένα ράσο και εικόνες και γύρισε πολύ χαρούμενος.

Την Τετάρτη το μεσημέρι είχαμε συνάντηση με τις γυναίκες του χωριού που εργάζονται κάτω από την καθοδήγηση της Τζάτζα Μουτσάρα. Θέλαμε ιδιαιτέρως να τις ευχαριστήσουμε για όλα όσα έκαναν για την Εκκλησία και είναι πράγματι πολλά.Τους μιλήσαμε για το γεγονός ότι οι γυναίκες αυτές συνεχίζουν το ρόλο των Μυροφόρων Γυναικών. Είναι τολμηρές όπως εκείνες, δεν σταματούν στις δυσκολίες και συνεχίζουν να φροντίζουν και να παρηγορούν το σώμα του Χριστού που είναι η εκκλησία.

Μιλήσαμε ακόμη για θέματα πρακτικά της καθημερινής τους ζωής ,και κάναμε έναν μικρό σχεδιασμό της κατασκήνωσης που ετοιμάζουμε στο χωριό Λουγκουζί από 4 έως 10 Αυγούστου.

Η Τζάτζα Μουτσάρα, μητέρα του π.Γεώργιου, η γυναίκα που στήριξε την Ιεραποστολή μας απ’ την πρώτη στιγμή.Ένα ευχαριστώ είναι τόσο λίγο για όλα όσα έχει προσφέρει τόσα χρόνια για την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί.

Ο Παύλος από την ενορία, ένα νέο παιδί που βαπτίσθηκε πέρυσι μας έδειξε μικρά βραχιολάκια που φτιάχνει για την ιεραποστολή. Οι γυναίκες για να γιορτάσουν το γεγονός έψησαν γλυκό σε μικρό αυτοσχέδιο φούρνο που τα υλικά τα ανακάτεψε με κόπο ο Γιώργος και το μοιραστήκαμε!!! Ήταν υπέροχο.Τα μικρά παιδιά μπλέκονταν στο ράσο μας αφού οι τσέπες μας κουβαλούν πάντοτε καραμέλες. Φύγαμε όπως πάντοτε μέσα σε κλίμα ευχαριστιών και ευχών που είναι πλούσιες και πολλές πάντοτε στο Λουγκουζί.

Το απόγευμα επισκεφθήκαμε το μεγάλο κτήμα της ιεραποστολής μας στο Μπουσούγκιου που ετοιμάσθηκε από τον καλό συνεργάτη μας τον Βασίλειο για να σπαρθεί Μουόγκο για την Ιεραποστολή. Αυτός ο άνθρωπος είναι αποτελεσματικός και πολύ χρήσιμος. Ξέρει πολύ καλά από χωράφια. Όλη του η οικογένεια βαπτίσθηκε ορθόδοξη. Από το χωράφι μας μαζέψαμε μυρωδικά φενέ, ένα υπέροχο εξωτικό φρούτο της Αφρικάνικης γης. Ο Θεός να έχει πάντοτε δόξα!!”π.Εφραίμ Παναούσης

Δείτε το παραπάνω αναρτημένο κείμενο στο blog της Μονής την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 στο παρακάτω link: https://ekdoseisxrysopigi.blogspot.com/2014/07/blog-post_24.html

Τα χρόνια πέρασαν και το χέρι του Θεού ευλόγησε όλες τις προσπάθειες μας. Περιηγηθείτε στο site μας και μάθετε όλη την εξέλιξη της Ιεραποστολής μας από το 2012 έως σήμερα.