Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια “Νέα Γενιά Ζηρίδη” στηρίζουν “από καρδιάς” την προσπάθεια της ομάδας μας στην Αφρική. Από αριστερά Σιώτου Ειρήνη, Μπόκος Τάσος, π.Χριστοφόρος Μουγίνγκο, Βλάχος Δημήτρης, Σεφερλή Χριστίνα, Χαβατζόγλου Ιωάννα, Ζηρίδη Μάνια.

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου η ομάδα “από καρδιάς” βρέθηκε προσκεκλημένη από τα σχολεία Νέα Γενιά Ζηρίδη προκειμένου να παρουσιάσουμε στους μαθητές του γυμνασίου το έργο της Ιεραποστολής μας στην Ουγκάντα της Αφρικής. Στη περσινή μας αποστολή στην Ουγκάντα είχαμε τη χαρά να συμμετέχει ως εθελόντρια της ομάδας μας η καθηγήτρια Φυσικής των σχολείων κα Ειρήνη Σιώτου, η οποία μαζί με την διευθύντρια του νηπιαγωγείου Κα Μάνια Ζηρίδη επιμελήθηκαν την οργάνωση της παρουσίασης.

Στο “ζεστό” και φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε στα παιδιά εικόνες και βίντεο από τη περσινή μας δράση στην Ουγκάντα, να μοιραστούμε τις προσωπικές μας εμπειρίες και σκέψεις από το ταξίδι μας στην Αφρική και να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να “ταξιδέψουν” για λίγο με αυτό τον τρόπο μαζί μας σε αυτή τη γωνιά του κόσμου…στο Λουγκουζί μας!!!

Ο π.Χριστοφόρος Μουγίνγκο απαντά στις ερωτήσεις των μαθητών του σχολείου σχετικά με τις συνθήκες ζωής της χώρας του

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε για τα παιδιά το γεγονός πως είχαμε κοντά μας τον π.Χριστοφόρο Μουγίνγκο, ο οποίος ως γέννημα θρέμμα της Ουγκάντας μπορούσε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες που είχαν σχετικά με τον τρόπο ζωής, τις συνθήκες και τις διαφορές μεταξύ της χώρας του και της δικιάς μας. Κορυφαία στιγμή της συζήτησης όταν ένας από τους μικρούς μας φίλους τον ρώτησε “τι μπορεί να πάρει κάποιος με 1€ στην Ουγκάντα;” και ο πατέρας Χριστοφόρος απάντησε πως με 1€ στην Ουγκάντα κάποιος μπορεί να φάει πρωινό και μεσημεριανό ή μεσημεριανό και βραδινό.Τότε ο μαθητής σοκαρισμένος απευθύνθηκε στην καθηγήτρια του “Δηλαδή,κυρία, με το 1€ που εγώ παίρνω ένα κουτάκι τσίχλες μπορεί να φάει;”.

Οι μαθητές του γυμνασίου των σχολείων Νέα Γενιά Ζηρίδη

Ήταν μεγάλη χαρά της ομάδας “από καρδιάς” να βρεθεί κοντά στα νέα παιδιά, να τους δώσει τροφή προς σκέψη και να τους περάσει μηνύματα προσφοράς προς το συνάνθρωπο είτε είναι στη διπλανή πόρτα του σπιτιού μας είτε σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ουγκάντας. Φεύγοντας, με ενθουσιασμό μας ενημέρωσαν για τη δράση του σχολείου να μαζέψει ρούχα,παπούτσια, μικρά παιχνιδάκια, καραμέλες και σχολικά είδη για τη φετινή μας αποστολή, ενώ αφήσαμε κι έναν κουμπαρά της Ιεραποστολής μας.

Ευχαριστούμε πολύ την κα Μάνια Ζηρίδη,τον διευθυντή του Γυμνασίου κ.Δημήτρη Αγγελή για την πρόσκληση αλλά και τον διευθυντή του Λυκείου κ.Δημήτρη Δικαιάκο που μας προσκάλεσε να επαναλάβουμε την παρουσίαση αυτή και στους μαθητές του Λυκείου.Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Θεός να τους ευλογεί και να τους αγιάζει στο δικό τους θεάρεστο έργο και να συμβάλλουν ώστε οι νέες γενιές που περνούν από τα χέρια τους να αντιληφθούν το μεγαλείο της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.